GM, LowCarb pizza

GM, LowCarb pizza

2016-06-05 16:19:38 | Módosítva: 2016-06-05 17:03:19

A minap azt kérdezte tőlem egy úriember edzésen, szoktam-e csalni. Nos, aki ismer, tudja, hogy igazi gourmand vagyok, azonban nálam a glutén miatt kissé bonyodalmasabb téma ez, mint a legtöbbőtöknél, így hirtelen nem is tudtam, mit feleljek. Most, hogy végiggondoltam, voltaképpen a „cheatclean” híve vagyok. :) Mit is jelent ez? Ilyenkor is zömében tiszta alapanyagokat használok, tehát olyan brutál junkfood, mint a pizza, hamburger, sült krumpli, süti, sós nasi nem játszik… már amennyiben a készen kaphatóról beszélünk! Ha magam alkotom meg, s tudom, mit tettem bele, akkor jöhet! :) Ilyenkor inkább a mennyiségekre nem figyelek annyira. Nem, nem vagyok az aszketizmus híve! :) Na és hát mit tehet az ember lánya, ha megkísérti őt a sátán pizza képében? :D 200°C-ra előmelegíti a fantáziáját, majd kötényt, sodrófát, reformliszteket ragad és elkápráztatja mindenki ízlelőbimbóit! :D 

Ennek a pizzának nem csupán annyi az előnye, hogy gluténmentes, de alacsony a glikémiás indexe is, és nem tartalmaz túlzottan sok szénhidrátot sem. 

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrtam egy nagy tálban, s hagytam pihenni körülbelül negyed órán át. Közben előkészítettem, s összevágtam a feltéthez való finomságokat.

A sütőt előmelegítettem 180 °C-ra.

Bambuszrottal megszórt deszkán kinyújtottam a tésztánkat, és beküldtem a sütőbe. Csak annyi ideig maradt, hogy megszilárduljon, s kapjon egy kellemes árnyalatot.

Ezután megkentem a szósszal, ami nálam cukormentes ajvár volt. :) Egyenletesen elterítettem rajta a feltétet, így sütöttem tovább, amíg megfonnyadtak a zöldségek, összeértek az ízek.

Ezt követően a sajttal parádézott még egy darabig a sütőben, majd rögtön tálalásra is került.

Jó étvágyat kívánok! ;)

Képek

Hozzávalók

a tésztához:
80 g NoCarb liszt
70 g babmuszrostliszt
50 g kölesliszt
7 db tojás
1,5 dl víz
20 g olvasztott kókuszolaj
egy csipet
egy teáskanál fokhagymagranulátum
a feltéthez:
Paprikakrém, paradicsomszósz vagy ajvár
1 fej hagyma
100 g magozott, fekete olívabogyó
100 g jó minőségű csirkemellsonka (vagy ha szereted, kolbász)
egy szál kápia papírika
80 g kukorica
ízlés szerinti mennyiségű sajt vagy növényi sajt
friss bazsalikom