2016-06-05 16:19:38 | Módosítva: 2016-06-05 17:03:19
A minap azt kérdezte tőlem egy úriember edzésen, szoktam-e csalni. Nos, aki ismer, tudja, hogy igazi gourmand vagyok, azonban nálam a glutén miatt kissé bonyodalmasabb téma ez, mint a legtöbbőtöknél, így hirtelen nem is tudtam, mit feleljek. Most, hogy végiggondoltam, voltaképpen a „cheatclean” híve vagyok. :) Mit is jelent ez? Ilyenkor is zömében tiszta alapanyagokat használok, tehát olyan brutál junkfood, mint a pizza, hamburger, sült krumpli, süti, sós nasi nem játszik… már amennyiben a készen kaphatóról beszélünk! Ha magam alkotom meg, s tudom, mit tettem bele, akkor jöhet! :) Ilyenkor inkább a mennyiségekre nem figyelek annyira. Nem, nem vagyok az aszketizmus híve! :) Na és hát mit tehet az ember lánya, ha megkísérti őt a sátán pizza képében? :D 200°C-ra előmelegíti a fantáziáját, majd kötényt, sodrófát, reformliszteket ragad és elkápráztatja mindenki ízlelőbimbóit! :D
Ennek a pizzának nem csupán annyi az előnye, hogy gluténmentes, de alacsony a glikémiás indexe is, és nem tartalmaz túlzottan sok szénhidrátot sem.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrtam egy nagy tálban, s hagytam pihenni körülbelül negyed órán át. Közben előkészítettem, s összevágtam a feltéthez való finomságokat.
A sütőt előmelegítettem 180 °C-ra.
Bambuszrottal megszórt deszkán kinyújtottam a tésztánkat, és beküldtem a sütőbe. Csak annyi ideig maradt, hogy megszilárduljon, s kapjon egy kellemes árnyalatot.
Ezután megkentem a szósszal, ami nálam cukormentes ajvár volt. :) Egyenletesen elterítettem rajta a feltétet, így sütöttem tovább, amíg megfonnyadtak a zöldségek, összeértek az ízek.
Ezt követően a sajttal parádézott még egy darabig a sütőben, majd rögtön tálalásra is került.
Jó étvágyat kívánok! ;)
Képek
Hozzávalók
a tésztához: | |
80 g | NoCarb liszt |
70 g | babmuszrostliszt |
50 g | kölesliszt |
7 db | tojás |
1,5 dl | víz |
20 g | olvasztott kókuszolaj |
egy csipet | só |
egy teáskanál | fokhagymagranulátum |
a feltéthez: | |
Paprikakrém, paradicsomszósz vagy ajvár | |
1 fej | hagyma |
100 g | magozott, fekete olívabogyó |
100 g | jó minőségű csirkemellsonka (vagy ha szereted, kolbász) |
egy szál | kápia papírika |
80 g | kukorica |
ízlés szerinti mennyiségű | sajt vagy növényi sajt |
friss bazsalikom |