Meggyfagyi

Nem tartalmaz glutént, laktózt, sem hozzáadott cukrot

Meggyfagyi

2016-06-05 16:49:39 | Módosítva: 2016-06-05 16:49:39

Elkészítés

A fayigép tartályát egy éjszakára fagyasztóba tettem.

A gyümölcs kivételével minden hozzávalót egy lábasba tettem, s összeturmixoltam botmixer segítségével, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett besűrítettem. Miután elkészült, hagytam teljesen kihűlni, utána pedig hűtőbe is tettem.

Megvártam, hogy jéghidegre hűljön a vaníliás krémalapunk, összeszereltem a fagyigépet, illetve kivettem a fagyasztóból a mirelit meggyet. A gyümölcs felét hozzáturmixoltam a vaníliás krémhez, a másik felét egészben hagytam, így töltöttem bele a gépbe. Bekapcsoltam, és hagytam, hogy tegye a dolgát. :) Körülbelül 20 perc múlva elkészült a finom, krémes, glutén- laktóz- és hozzáadott cukortól mentes fagylaltunk.

Ha nincs fagyigéped, akkor sem kell elkeseredned, te is elkészítheted. Annyival lesz több dolgod, hogy fagyasztóba kell helyezned az elkészült krémet, és fél óránként át kell keverned kanállal, hogy ne képződjenek jégkristályok, s ne álljon össze egy tömbbé. :)

Képek

Hozzávalók

5 dl víz
200 g mirelit meggy
3 tojássárgája
1 egész tojás
1 adag (30 g) laktózmentes vaníliás fehérjepor
1 teásnál konjakliszt
pár csepp stevia

Tudnivalók

CukormentesIgen