Epres túrógombóc

Epres túrógombóc

2016-06-05 17:26:20 | Módosítva: 2016-06-05 17:28:14

Igazán könnyű fogás, akár az elkészítése. Egy tartalmasabb, sós leves után kitűnő második lehet, de akár önállóan, desszertként is megállja a helyét. Óriási előnye, hogy főzést nem igényel, így a nyári melegben, ha nem szeretnél a tűzhely mellett állni, igazi mentsvárként szolgál! :)A recept gluténmentes, és nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Ha a tejmentesség is szempont, akkor javaslom a túró totuval való helyettesítését. 

Elkészítés

A túrót, a vizet, a fehérjeport, a NoCarb daramixet, pár csepp steviát, a reszelt citromhéjat, s a citromlevet tiszta kézzel öszegyúrtam. Az epret megmostam és megszabadítottam a csumájától. A chia magot kitettem egy tálkába. A túróból gombócokat formáltam olyan módon, hogy mindegyik közepébe került egy szem eper. Mikor megvoltak a gombóckák, vizes kézzel átsimítottam őket, s megforgattam a chia magban. A receptben szereplő mennyiségből ketten laktunk jól! 

Képek

Hozzávalók

500 g túró (tejmenteseknek totu)
30 g (egy adag) vaníliás fehérjepor
20 g NoCarb daramix
0,5 dl víz
1 citrom lereszelt héja
fél citrom leve
pár csepp stevia
mérettől függően, kb 200 g eper
2-3 evőkanál chia mag

Tudnivalók

Recept2 főre
CukormentesIgen
LisztmentesIgen