2016-06-05 17:26:20 | Módosítva: 2016-06-05 17:28:14
Igazán könnyű fogás, akár az elkészítése. Egy tartalmasabb, sós leves után kitűnő második lehet, de akár önállóan, desszertként is megállja a helyét. Óriási előnye, hogy főzést nem igényel, így a nyári melegben, ha nem szeretnél a tűzhely mellett állni, igazi mentsvárként szolgál! :)A recept gluténmentes, és nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Ha a tejmentesség is szempont, akkor javaslom a túró totuval való helyettesítését.
Elkészítés
A túrót, a vizet, a fehérjeport, a NoCarb daramixet, pár csepp steviát, a reszelt citromhéjat, s a citromlevet tiszta kézzel öszegyúrtam. Az epret megmostam és megszabadítottam a csumájától. A chia magot kitettem egy tálkába. A túróból gombócokat formáltam olyan módon, hogy mindegyik közepébe került egy szem eper. Mikor megvoltak a gombóckák, vizes kézzel átsimítottam őket, s megforgattam a chia magban. A receptben szereplő mennyiségből ketten laktunk jól!
Képek
Hozzávalók
500 g | túró (tejmenteseknek totu) |
30 g (egy adag) | vaníliás fehérjepor |
20 g | NoCarb daramix |
0,5 dl | víz |
1 | citrom lereszelt héja |
fél | citrom leve |
pár csepp | stevia |
mérettől függően, kb 200 g | eper |
2-3 evőkanál | chia mag |
Tudnivalók
Recept | 2 főre |
Cukormentes | Igen |
Lisztmentes | Igen |