Darált hússal töltött ravioli

Darált hússal töltött ravioli

2017-06-20 15:53:08 | Módosítva: 2017-06-20 15:53:08

Nem vagyok különösképpen tésztarajongó. Akkor is boldog életet élnék, ha egyáltalán nem volna a világon. Néha amiatt készítek, hogy  tudom, a férjemnek hiányoznak ezek a hagyományos ízek. :) Persze, a ravioli és a hozzá hasonló töltött tészták azért kivételt képeztek eddig, mert nem láttam eddig belőle a boltok polcain gluténmentest. Olyat meg pláne nem, ami rostban gazdag, lassan felszívódó szénhidrátból állna. De ha megoldható házilag, akkor miért is ne? :) Természetesen a zablisztes verzió soha nem lesz ugyanolyan, mint a búzalisztes, de a párom, aki egyébként kritikus ezen a téren, meg volt vele elégedve. És ez számomra igai dicséret! A mennyiség két főre szól, de alig bírtuk belapátolni, annyira laktatónak éreztük!

Elkészítés

A töltöelék elkészítése:
Az olajat egy kerámiaseprenyőben melegíteni kezdtem, majd rádobtam a felkockázott vöröshagymát. Miután enyhén megpirult, a zúzott fokhagymát is. Ezután a darált húst is hozzáadtam, és fakanállal alaposan összetörtem, megvártam, míg kifehéredik, majd enyhén megsóztam, felöntöttem vízzel és alacsony lángon, fefő alatt pároltam, míg elforrt alóla a víz. Amikor ez megtörtént, lehúztam a tűzhelyről, s hűlni hagytam. A cukormentes ketchupot akkor kevertem hozzá, mikor már teljesen kihűlt.
A tésztához:
A zablisztet és a rostkeveréket a kevés sóval együtt egy tálba tettem, összekevertem őket alaposan. A tojásokat is hozzáadtam és homogén masszává gyúrtam. Miután összeállt és tészta állaga lett, körülbelül húsz percen át pihentettem még. Ezt követően egy szilikonos sütőlapot enyhén meghinettem zabliszttel, és rajta nyújtottam ki vékonyra a tésztát. Kiszúróforma segítségével szaggattam ki úgy, hogy mindegyik darab közepébe került egy evőkanálnyi a töltelékből. Ha nincs raviolihoz való formátok, akár derelyeszaggatóval is készíthetitek, s villával is összenyomhatjátok a széleket.

Egy nagyobb lábasban vizet forraltam, majd mikor már zubogott, beledobtam a párnácskákat. Körülbelül tíz-tizenöt percen át főtt.

Tálalás

Cukormentes ketchuppal és vágott pertezselyemzölddel tálaltam.

Képek

Hozzávalók

150 g gluténmentes zabliszt
40 g Szafi-féle szénhidrátcsökkentő rostkeverék
5 db M-es tojás
két csipet
a töltelékhez:
250 g darált hús
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 dl víz
2-3 evőkanál sűrített paradicsom vagy cukormentes ketchup
petrezselyemzöld

Tudnivalók

Recept2 főre