2017-06-20 15:53:08 | Módosítva: 2017-06-20 15:53:08
Nem vagyok különösképpen tésztarajongó. Akkor is boldog életet élnék, ha egyáltalán nem volna a világon. Néha amiatt készítek, hogy tudom, a férjemnek hiányoznak ezek a hagyományos ízek. :) Persze, a ravioli és a hozzá hasonló töltött tészták azért kivételt képeztek eddig, mert nem láttam eddig belőle a boltok polcain gluténmentest. Olyat meg pláne nem, ami rostban gazdag, lassan felszívódó szénhidrátból állna. De ha megoldható házilag, akkor miért is ne? :) Természetesen a zablisztes verzió soha nem lesz ugyanolyan, mint a búzalisztes, de a párom, aki egyébként kritikus ezen a téren, meg volt vele elégedve. És ez számomra igai dicséret! A mennyiség két főre szól, de alig bírtuk belapátolni, annyira laktatónak éreztük!
Elkészítés
Tálalás
Képek
Hozzávalók
150 g | gluténmentes zabliszt |
40 g | Szafi-féle szénhidrátcsökkentő rostkeverék |
5 db | M-es tojás |
két csipet | só |
a töltelékhez: | |
250 g | darált hús |
2 evőkanál | olaj |
1 fej | vöröshagyma |
1 gerezd | zúzott fokhagyma |
3 dl | víz |
2-3 evőkanál | sűrített paradicsom vagy cukormentes ketchup |
petrezselyemzöld |
Tudnivalók
Recept | 2 főre |