2017-06-20 15:53:08 | Módosítva: 2017-06-20 15:53:08
Nem vagyok különösképpen tésztarajongó. Akkor is boldog életet élnék, ha egyáltalán nem volna a világon. Néha amiatt készítek, hogy tudom, a férjemnek hiányoznak ezek a hagyományos ízek. :) Persze, a ravioli és a hozzá hasonló töltött tészták azért kivételt képeztek eddig, mert nem láttam eddig belőle a boltok polcain gluténmentest. Olyat meg pláne nem, ami rostban gazdag, lassan felszívódó szénhidrátból állna. De ha megoldható házilag, akkor miért is ne? :) Természetesen a zablisztes verzió soha nem lesz ugyanolyan, mint a búzalisztes, de a párom, aki egyébként kritikus ezen a téren, meg volt vele elégedve. És ez számomra igai dicséret! A mennyiség két főre szól, de alig bírtuk belapátolni, annyira laktatónak éreztük!
Elkészítés
Tálalás
Képek
Hozzávalók
| 150 g | gluténmentes zabliszt |
| 40 g | Szafi-féle szénhidrátcsökkentő rostkeverék |
| 5 db | M-es tojás |
| két csipet | só |
| a töltelékhez: | |
| 250 g | darált hús |
| 2 evőkanál | olaj |
| 1 fej | vöröshagyma |
| 1 gerezd | zúzott fokhagyma |
| 3 dl | víz |
| 2-3 evőkanál | sűrített paradicsom vagy cukormentes ketchup |
| petrezselyemzöld |
Tudnivalók
| Recept | 2 főre |