2018-02-26 22:21:04 | Módosítva: 2018-02-26 22:21:04
Elkészítés
A zabpelyhet, a feltört tojásokkal együtt egy mély tálba tettem, botmixerrel összeturmixoltam, és steviával édesítettem, majd fél órán át pihentettem, míg kissé besűrűsödött a tészta. Az idő letelte után egy seprenyőt vékonyan kikentem olajjal, melegíteni kezdtem közepes lángon, és mikor már elég forró volt, kis halmokat formáztam a masszából, és fedő alatt sütöttem ki őket. Egy darab palacsintához két evőkanálnyi tésztát mértem ki, és a kanál hátával egyengettem el, lapos, korong formájúvá. Akkor lehet megfordítani a palacsintát, mikor már megszilárdult, ebben segít, hogy fedő alatt sül. A serpenyőt minden darab kisütése előtt érdemes kiolajozni.
Tálalás
Cukormentes mogyorókrémmel megkenve, málnával a teteján tálaltam.
Képek
Hozzávalók
| 100 g | zabpehely |
| 5 db | M-es tojás |
| pár csepp | stevia |
| olaj a sütéshez |
Tudnivalók
| Cukormentes | Igen |