2015-01-08 09:57:21 | Módosítva: 2015-01-10 17:32:05
Az eredeti recept itt található. Ő adta az ötletet, csak ezúttal másként fűszereztem, s a tésztába is került némi zsírtalanított szezámliszt.
Elkészítés
A zabpelyhet kávédarálón durvára daráltam, s egy nagy tálba tettem, ahol hozzáadtam a kimért mennyiségű szezámmaglisztet is. Megszórtam chilipehellyel, az utifű maghéjjal és sóval, s összeráztam. Ezután hozzáadtam a feltört tojásokat, s tiszta kézzel összegyúrtam. Pihenni hagytam körülbelül 15 percen át, hogy formázhatóvá váljon. Golyókat gömbölygettem belőle, amelyeket szilikon lapra nyomogattam, majd mindegyiket lekentem tojással, megszórtam szezámmaggal, mielőtt 200 °C-os sütőbe toltam.
Képek
Hozzávalók
400 g | nagyszemű zabpehely (gluténmentes) |
200 g | zsírtalanított szezámmagliszt |
6 | tojás |
1 evőkanál | utifű maghéj |
1 teáskanál | só |
ízlés szerinti mennyiség | chilipehely |
1 | tojás a kenéshez |
a szóráshoz | szezámmag |
Tudnivalók
Lisztmentes | Igen |