2015-01-08 09:57:21 | Módosítva: 2015-01-10 17:32:05
Az eredeti recept itt található. Ő adta az ötletet, csak ezúttal másként fűszereztem, s a tésztába is került némi zsírtalanított szezámliszt.
Elkészítés
A zabpelyhet kávédarálón durvára daráltam, s egy nagy tálba tettem, ahol hozzáadtam a kimért mennyiségű szezámmaglisztet is. Megszórtam chilipehellyel, az utifű maghéjjal és sóval, s összeráztam. Ezután hozzáadtam a feltört tojásokat, s tiszta kézzel összegyúrtam. Pihenni hagytam körülbelül 15 percen át, hogy formázhatóvá váljon. Golyókat gömbölygettem belőle, amelyeket szilikon lapra nyomogattam, majd mindegyiket lekentem tojással, megszórtam szezámmaggal, mielőtt 200 °C-os sütőbe toltam.
Képek
Hozzávalók
| 400 g | nagyszemű zabpehely (gluténmentes) |
| 200 g | zsírtalanított szezámmagliszt |
| 6 | tojás |
| 1 evőkanál | utifű maghéj |
| 1 teáskanál | só |
| ízlés szerinti mennyiség | chilipehely |
| 1 | tojás a kenéshez |
| a szóráshoz | szezámmag |
Tudnivalók
| Lisztmentes | Igen |